Asociația Miltonia din Timișoara anunță rezultatele apelului pentru realizarea unei expoziții itinerante ca parte din programul de revitalizare a Conacului Mocioni din Foeni, județul Timiș. Au fost invitați să aplice artiști români și islandezi interesați să contribuie la revitalizarea Conacului Mocioni care, de-a lungul timpului său, a servit comunității din jurul său în moduri diferite.
Artiști talentați din domenii precum pictura/arta vizuală, fotografie, reportaj video, artă stradală și peisagistică și-au trimis portofoliile; în urma jurizării, au fost selectate cele mai bune propuneri ale următorilor artiști:
𝐏𝐢𝐜𝐭𝐮𝐫ă/𝐚𝐫𝐭ă 𝐯𝐢𝐳𝐮𝐚𝐥ă: Sorin Scurtulescu, Marilena Oprescu Singer și Ana Maria Szollosi
𝐅𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞: Renée Renard și Andrada Pecican
𝐒𝐞𝐜ț𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨: Sorin Mocan
𝐀𝐫𝐭ă 𝐦𝐮𝐫𝐚𝐥ă: Corina Nani, Roua Flavius și Radu Analisa
𝐏𝐞𝐢𝐬𝐚𝐠𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜ă: locuri neocupate (rezidența se va prelungi)
Artiștii selectați dintr-un număr de 30 candidați (11 din România și 3 din Islanda) vor crea noi lucrări de artă pentru a fi expuse în România și Islanda, dar vor avea, de asemenea, ocazia să viziteze comunitatea locală din Foeni, unde se află conacul Mocioni, să simtă și să înțeleagă „scena” pe care își vor prezenta sau expune lucrările, să viziteze galerii și muzee din județul Timiș și să participe la ateliere, să întâlnească galeriști, curatori și artiști locali, pentru a înțelege oferta locală și pentru a demararea de noi colaborări.
Îi felicităm pe toți și suntem onorați de prezența lor alături de noi în acest proiect.
𝐏𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜ț𝐢𝐞
Proiectele depuse pentru selecție de artiștii candidați la rezidențe au fost analizate de o comisie formată din: Alexandru Babusceac (Muzeul de Artă Timișoara), Odda Júlía Snorradóttir (curator), Dorothée Kirch (curator și director muzeu de artă), María Kristín Gylfadóttir (fost atașat cultural al Islandei la Washington) și Beatrice Căițanu, responsabil activități culturale în cadrul proiectului ”Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea Conacului Mocioni din Foeni, Județul Timiș”.
Acest proiect este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Contractul este implementat de Consiliul Județean Timiș, în calitate de promotor de proiect, alături de Asociația Miltonia și North Consulting ehf. din Islanda, în calitate de parteneri.